Marsala
 
 
Institutul Pantone a decis ca Marsala să fie culoarea anului 2015, o nuanță puternică ce poartă numele unui vin special originar din zona Marsala - provincia Trapani a Siciliei.
Marsala ne îmbogățește mintea, corpul și sufletul, emanând încredere și stabilitate”, potrivit directorului executiv de la Institutul Pantone, Leatrice Eiseman. Tot el susține că marsala, culoare de bun-gust, este "robustă în mod natural, pământie, asemănătoare vinului roșu".
Marsala este o culoare deosebit de versatilă care poate fi folosită cu success atât în machiaj, garderobă, decoraţiuni interioare, accesorii şi chiar şi în păr.
Specialiștii dau asigurări că marsala se potrivește oricărei nuanțe de piele, fiind o culoarre care încurajează experimentele și creativitatea cromatică.
Din punct de vedere cromatic, Marsala este o culoare cameleon. Ea va evidenția orice altă culoare îi pui alături, făcând-o să strălucească!
Aflată între bordo, maro cald şi teracota ea merge asociată cu roz pal și corai. Latura sa hibridă îi permite să se asocieze şi cu tonurile reci, precum bleu pal, verde închis, vernil, gri. Ale combinaţii sigure sunt tonurile de bej şi crem.
 


Marsala & vernil
Dimensiune: aprox. 8 cm diametru
Sistem de prindere: ac de siguranta
Pret: 15 lei
Cod: B 050